Òpera en concert

Les noces de Fígaro

gravat d'una escena de l'obra

Òpera en concert de la famosa obra de Mozart a càrrec de l'Aula Lírica de Granollers.

Les noces de Fígaro és una òpera bufa (commedia per musica in quattro atti o dramma giocoso) en quatre actes composta per Wolfgang Amadeus Mozart sobre un llibret en italià de Lorenzo da Ponte, basat en l'obra de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, Le mariage de Figaro ou la folle journée (1784). Fou composta entre 1785 i 1786 i estrenada al Burgtheater de Viena l'1 de maig de 1786 sota la direcció del mateix compositor.

Les noces de Figaro s'uneixen la frescor de l'obra de Beaumarchais, l’instint teatral de Mozart i la sagacitat del llibretista Da Ponte, i avui dia encara és notable la perfecta construcció, l'equilibri de les parts i la vitalitat dels personatges.

Òpera en concert de la famosa obra de Mozart a càrrec de l'Aula Lírica de Granollers.Les noces de Fígaro s'ambienta a Sevilla, durant la segona meitat del segle XVIII, i ens situa en un "dia boig" al palau del comte d'Almaviva. Rosina ja s'ha convertit en la seva dona, la comtessa, però el comte cerca els favors de la jove Susanna, que és la promesa de Figaro, criat del comte. La trama es complica quan el comte d'Almaviva descobreix que el seu patge Cherubino mostra molt d'interès en la comtessa, i per això se'n vol desfer enviant-lo a la guerra. Figaro, Susanna i la comtessa es posen d'acord per entorpir els plans del comte i posar de manifest la seva infidelitat. Però, mentrestant, Figaro s'embolica en una discussió amb Bartolo i Marcellina, que s'acaba amb el descobriment que Figaro és el fill de tots dos. Al final de la jornada tots els protagonistes es troben al palau, on se succeeixen els equívocs fins que finalment el comte i la comtessa es reconcilien i Figaro i Susanna es poden casar.

Música: Wolfgang Amadeus Mozart

Llibret: Lorenzo da Ponte

Orquestra: Aula Lírica

Direcció: Aníbal Gil

Organitza: Foment Mataroní
Òpera en concert
Les noces de Fígaro
Diumenge 26 de novembre de 2017
18 h
Foment Mataroní
22 euros / 20 euros anticipada