XIV Cicle de Sarsuela

La Generala

La Generala

En un castell d’Oxford, Anglaterra, trobem Cirilo II, rei destronat de l’imaginari país de Molàvia. L’acompanyen la seva esposa Eva i el seu fill Pío. Com a principal i lleial servidor, té al seu servei el duc de Sisa, que dirigeix el pobre seguici que encara li queda a Cirilo II.

El príncep Pío ha contribuït notablement a la ruïna de la família amb el seu tren de vida. Per això, els seus pares, aconsellats pel duc, pensen que la millor manera de sortir de la misèria en què es troben és casant Pío amb la bonica princesa Olga, filla de Clodomiro V d’Espartanòpia. Per poder dur a terme la cerimònia demanen ajut econòmic al general Tocateca, el qual es presenta al palau acompanyat de la seva bella esposa Berta, excançonetista francesa.

El príncep Pío està enamorat de l’esposa del general des que, en una ocasió, la va veure actuar a París. Quan l'Olga arriba amb el seu pare per celebrar el casament, s’adona de la inclinació del príncep per Berta i té un terrible desengany. Els pares dels nois i el duc, fan  l'impossible per resoldre la situació. Finalment és la mateixa Berta qui ajuda l'Olga a aconseguir l’amor del príncep.

La música d’Amadeu Vives, com sempre, és bellíssima. Els números de caire romàntic són d’un gran lirisme i aconsegueix que la trama còmica de la història arribi a bon port amb els números de conjunt.

Música d’Amadeu Vives
Lletra de Guillermo Perrín i Miguel de Palacios
Companyia de sarsuelas Ciutat Comtal
Cor la Lírica de Sant Andreu
Orquestra Aula Lírica

 

Repartiment:

Mireia Dolç, soprano
Pedro Calavia, tenor
Tatyana Bogdanchikova, soprano
Aníbal Gil, direcció musical
Rafa Miralles, direcció escènica

Organitzen: Foment Mataroní i Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró
XIV Cicle de Sarsuela
La Generala
Diumenge 27 de maig de 2018
18 h
Foment Mataroní
22 euros a taquilla / 20 euros reduïda