Inauguració exposició

La dona al món industrial

Treballadores de Can Minguell (Mataró), 1927 Arxiu de Mataró. Fons Carreras ©

L'exposició 'La dona al món industrial' presenta la importància de la dona en el procés d'industrialització al nostre país, i descriu les condicions laborals i de vida de les dones en la societat industrial, repassant el seu paper en la formació dels mercats de treball. 

La mostra, impulsada pel Servei de Museus del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha estat produïda pel Museu Nacional de Ciència i Tècnica (mNACTEC) i ha itinerat per alguns dels 26 museus del Sistema Territorial del mNACTEC i altres equipaments culturals de Catalunya.

A Can Marfà Gènere de Punt - Museu de Mataró s'han ampliat els continguts de l’exposició i el conjunt d'objectes exposats, per mostrar el treball femení en les indústries mataronines, especialment en la producció de gènere de punt. El guió i els continguts de l’exposició són dels professors Martin Iturralde i Lluis Virós, membres del Grup de Recerca "Treball, Institucions i Gènere" (T.I.G.) adscrit al Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. 

L’exposició s’estructura en cinc àmbits temàtics: Operàries; Discriminació; Esposes i mares; Mobilitzacions femenines, i Emprenedores i empresàries, que permeten copsar aspectes com la “segregació de gènere” que han condicionat l’evolució de la identitat de la dona treballadora, i mostrar les diferents ocupacions de la dona en els diversos sectors productius catalans, per mitjà de diversos suports: textos, fotografies, vídeos, objectes i documents.  

Durant el període d'exposició, del 17 de febrer al 23 d'abril, es programaran activitats relacionades. Consulteu l'agenda a:  www.culturamataro.cat

Visites guiades per a grups: 93 741 29 30 / educacultura@ajmataro.cat

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Inauguració exposició
La dona al món industrial
Divendres 17 de febrer de 2017
19 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Entrada lliure