• Portada >
  • Agenda >
  • Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme

Visita guiada

Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme

Imatge de l'exposició

Visita guiada a l'exposició "Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme".

Comissariada per Lucila Mallart, l'exposició ofereix una visió interdisciplinària de l'obra de Josep Puig i Cadafalch. Conegut principalment com a arquitecte modernista, va ser en realitat molt més que això: polític, historiador, arqueòleg, urbanista, dissenyador d'exposicions... En definitiva, un home de lletres que, amb diversos llenguatges, va contribuir a un únic i mateix projecte: la construcció de la Catalunya contemporània.

A la mostra veurem diversos materials, molts dels quals inèdits, que il·luminen tres aspectes principals de l’obra de Puig. D'una banda, el paper que van tenir l'ordre, la salubritat i la visualització en la seva concepció de ciutat, reordenant alhora el subsòl i la superfície dels teixits urbans. Seguidament, s'explora el rol de les identitats polítiques i culturals en la seva tasca com a investigador i com a arquitecte, fixant-se especialment en la seva etapa modernista i en el seu interès per les tradicions arquitectòniques ibèriques. I, finalment, es mostra el vessant internacional de la seva trajectòria, amb una atenció especial a la seva obra com a historiador de l’art, tot dibuixant el perfil d'un intel·lectual eminentment cosmopolita amb relacions a tots els racons d'Europa i als Estats Units.

Aquesta activitat s'inclou dins els actes de celebració del 150 aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 1867 - Barcelona, 1956) i del centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya. 

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Visita guiada
Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme
Dissabte 3 de febrer de 2018
18 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró