• Portada >
  • Agenda >
  • Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme

Visita guiada

Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme

Imatge de l'exposició

Visita guiada a l'exposició "Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme" de la mà de la seva comissària, Lucila Mallart. Aquesta activitat s'inclou dins els actes de celebració del 150 aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 1867 - Barcelona, 1956) i del centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya i forma part de la programació de la 7a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch 2017 titulada "Puig i Cadafalch, 150 anys. Mataró: inici i final de trajecte".

L'exposició ofereix una visió interdisciplinària de l’obra de Josep Puig i Cadafalch. Conegut principalment com a arquitecte modernista, va ser en realitat molt més que això: polític, historiador, arqueòleg, urbanista, dissenyador d’exposicions... un home de lletres, en definitiva, que, amb diversos llenguatges, va contribuir a un únic i mateix projecte: la construcció de la Catalunya contemporània.

En aquesta exposició es presenten diversos materials, molts dels quals inèdits, que il·luminen tres aspectes principals de l’obra de Puig. D’una banda, el paper que van tenir l'ordre, la salubritat i la visualització en la seva concepció de ciutat, reordenant alhora el subsol i la superfície dels teixits urbans. Seguidament, s'explora el rol de les identitats polítiques i culturals en la seva tasca com a investigador i com a arquitecte, fixant-se especialment en la seva etapa modernista i en el seu interès per les tradicions arquitectòniques ibèriques. I, finalment, es mostra el vessant internacional de la seva trajectòria, amb una atenció especial a la seva obra com a historiador de l’art, tot dibuixant el perfil d'un intel·lectual eminentment cosmopolita amb relacions a tots els racons d'Europa i als Estats Units.

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Visita guiada
Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme
Dissabte 3 de març de 2018
18 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró