Xerrades

Jornada Sóc Autor

Jornada Sóc Autor

A les xerrades de les Jornades Sóc Autor, que es realitzen a diferents ciutats del país, es vol oferir formació i assessorament per a tothom qui fa aquesta tasca de creació: des de conèixer les problemàtiques legals derivades de la feina de ser autor, fins a saber quines pràctiques o sistemes existeixen per treure rendiment de la teva obra, aprendre mètodes i tecnologia per ajudar-te a compondre o conèixer les experiències d’autors de primeríssim nivell.

 

Jornada Sóc Autor a Mataró:

MATÍ

De 10 a 12 h

Sessió 1: LA FEINA DE L’AUTOR I LES SEVES DERIVADES 

Assessorament legal, gestió de drets, diferències entre autor i intèrpret. Drets que generen aquestes activitats. Tipus de llicències. A càrrec d’Agnela Domínguez i Magda Armengod (SGAE).

L’autor en relació a la discogràfica, l’editorial, el management i els diferents elements de la indústria musical. A càrrec de Marçal Lladó (BankRobber). 

Generació d’ingressos per autoria al segle XXI. Com funciona l’autoria a internet, xarxes socials i nous mitjans. Quines són les pràctiques útils i quins són els errors que no cal cometre. A càrrec de Xavi Vilar (RGB Suports).

De 12 a 12.30 h  Pausa descans 

De 12.30 a 14 h

Sessió 2: EINES PER A LA COMPOSICIÓ. TALLER PRÀCTIC DE TECNOLOGIA I TÈCNIQUES PER A COMPOSITORS
Eines per a la composició individual, en grup i eines per al treball compartit. Inventari d’eines tecnològiques. A càrrec de Santi Longarón i Marc Soto (del grup Sra Tomasa). 

De 14 a 15.30 h Dinar 

 

TARDA

De 15.30 a 17 h

Sessió 3: AUTORS CONVIDATS: PAU DONÉS (JARABE DE PALO) I RUBÉN SIERRA (LA PEGATINA)

L’experiència de l’autoria en primera persona. Experiència metodològica de la composició i de la trajectòria com a compositors dels dos autors. 

·  Mètode compositiu
·  Interacció amb els altres membres de la banda / coautors
·  Relacions amb el sector i altres autors
·  Experiències i vivències

De 17 a 17.30 h Pausa descans 

De 17.30 a 19 h

ESPAI DE DEBAT PER A INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES (TOTS ELS PONENTS) 

Part inicial en format de temes ràpids proposats a priori pels assistents a la inscripció. Els participants s’han pogut inscriure per parlar del tema que més els interessa o sobre el qual tenen més dubtes. Aquí podran escollir amb quin dels experts parlar del seu tema. 

Part final en format de taula oberta entre tots els assistents: posada en comú d’experiències entre tots els autors i reflexions sobre tot el que s’ha parlat durant la jornada. 

 

PONENTS
Pau Donés (Jarabe de Palo) 
Rubén Sierra (La Pegatina)
Agnela Domínguez (SGAE)
Magda Armengod (SGAE)
Marçal Lladó (BankRobber)
Xavier Vilar (RGB Suports)
Santi Longarón (Sra Tomasa)
Marc Soto (Sra Tomasa)

MODERADOR
Pau Manté (Cases de la Música)

 

Més informació de les Jornades Sóc Autor a: http://www.socautor.cat/index.php.

Organitza: Casa de la Música de Mataró