• Portada >
  • Agenda >
  • Jaume Sans El context artístic (1930 - 1960)

Exposició

Jaume Sans El context artístic (1930 - 1960)

Exposició Jaume Sans Garcia Lamolla, Museu d'Art Jaume Morera; Jaume Sans, Museu de Mataró ©

La mostra aplega obres de l’autor acompanyades d’artistes que l’han influït en l’etapa de formació, dels que van ser partícips en les primeres exposicions surrealistes a Catalunya, dels que eren propers al col·lectiu ADLAN i al Club 49, i també dels que han acabat definint el panorama fins als anys seixanta. Per a tal finalitat, es presenten peces d’autors com Leandre Cristòfol, Antoni Garcia Lamolla, Ángel Ferrant, Alfonso Buñuel, Eudald Serra, Manuel Viola, Eduard Alcoy, Erwin Bechtold, Albert Ràfols-Casamada, Joan Vilacasas, etc.

La voluntat és posar la producció artística de Jaume Sans en relació amb els seus coetanis per trobar-hi afinitats o diferències, posar-lo en valor i, en definitiva, permetre’ns la possibilitat d’especular lliurement sobre com podem veure, avui, la seva trajectòria artística.

Aquesta exposició funciona com a complement o extensió de la mostra Jaume Sans (1917-1984). La seducció de les avantguardes, que es pot veure a la primera planta de Ca l’Arenas i ens presenta tota la seva trajectòria artística, vinculada sobretot a grups avantguardistes i marcada per una constant investigació formal.

 

Crèdits de les imatges:

Antoni Garcia Lamolla, Tubèrcul incúbic tot esperant l'hora seca, 1936. Oli sobre cartró. 49.9 x 37.3 cm. Museu d'Art Jaume Morera, Lleida. Número de registre 2031.

Jaume Sans, dibuix preparatori de l’obra El benefactor trompeta, 1934. Mixta sobre paper. 34.7 x 27 cm. Col·lecció particular.

 

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró