• Portada >
  • Agenda >
  • Inauguració de l'exposició: Gaudí ahir i avui. Dues lectures: Joaquim Gomis i Ramon Manent

Exposició

Inauguració de l'exposició: Gaudí ahir i avui. Dues lectures: Joaquim Gomis i Ramon Manent

Interior de la Colònia Güell (Joaquim Gomis) i La Pedrera (Ramon Manent)

Exposició commemorativa del 130 aniversari de la construcció de la Nau Gaudí de Mataró. Comissariada per Daniel Giralt-Miracle, es presenten 110 fotografies de la rica obra gaudiniana a través de dues lectures diferenciades en el temps i en la tècnica, les que han fet Joaquim Gomis i Ramon Manent.

La commemoració del 130è aniversari de la construcció de la nau de blanqueig que Gaudí va projectar per a la cooperativa L’Obrera Mataronesa és una magnífica oportunitat per mostrar l’obra de Gaudí dins d’una obra de Gaudí.

Per fer-ho, res millor que confrontar el treball de dos fotògrafs que l’han analitzat a fons i que ens n’ofereixen aproximacions que s’enriqueixen i es complementen i que ens permeten copsar la riquesa constructiva i formal de la rica obra gaudiniana.

Per aquest motiu presentem dues lectures diferenciades en el temps i en la tècnica, les que han fet Joaquim Gomis i Ramon Manent. Si bé el primer va treballar entre els anys cinquanta i setanta del segle passat i ho va fer en blanc i negre, el segon va prendre el relleu a partir dels anys setanta i continua aprofundint en l’obra de Gaudí i ho fa en color.
Són 110 fotografies que, en conjunt, ens permeten fer un atractiu passeig a través de les obres de Gaudí, que en aquesta ocasió hem volgut que siguin els mateixos edificis que a través dels seus representants van donar suport i van signar en aquesta nau la Declaració de Mataró el 23 de novembre del 2013.

Organitzen: Ajuntament de Mataró i Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró
Exposició
Inauguració de l'exposició: Gaudí ahir i avui. Dues lectures: Joaquim Gomis i Ramon Manent
Dimecres 4 de juny de 2014
19.30 h
Nau Gaudí
Entrada lliure