Festes de barri

Festes del carrer de Sant Joan

decoració al carrer

El carrer Sant Joan celebra una festa de llum, foc i màgia lligada amb la revetlla. Sopars populars, petards, baixada de les bruixes, cercaviles i activitats infantils són alguns dels actes que s'hi celebren.

El dia 16 de juny a les 18 h la Família Robafaves farà una cercavila amb les figures del carrer i a les 20 h es farà també un espectacle de "teatre a domicili" dirigit per Carles Maicas.

El 23 de juny serà, com sempre, el dia central de la festa. A les 19 h, com ja és tradició, la colla Maimakansu portarà la flama del Canigó fins al carrer per anunciar que ja s’acosta la nit de revetlla. Un cop la flama ja cremi al carrer, serà el moment de parar taula per gaudir del sopar popular de la nit més curta de l’any acompanyats de familiars i amics.

Durant el sopar, els follets repartiran fanalets entre els comensals. Els fanalets, però, no es podran encendre fins la Baixada de les Bruixes, el moment més emblemàtic i esperat de la nit.

Les Bruixes sortiran de la Baixada de les Escaletes a les 23.30 h i, amb les torxes, recorreran el carrer fins al capdavall. La processó estarà presidida pel Sol i la Lluna i, durant el recorregut, els follets aniran encenent els fanalets de veïns i convidats. Ja al final del carrer, el castell de focs il·luminarà la nit del solstici d’estiu i, a mitjanit, les Bruixes encendran la foguera que hi haurà a Can Maitanquis. Serà el moment de mirar la flama, pensar un desig i llençar el fanalet al foc perquè s’acompleixi.

Amb el foc encara viu començarà el Ball de Serenata, a càrrec de Cafè Trio. La banda ja és tot un clàssic al carrer, ja que farà ballar els assistents per cinquè any consecutiu al ritme de les cançons d’ara i de sempre.

El dia 24 hi haurà concert vermut a càrrec de l’Agrupació Musical del Maresme

 

Organitza: Veïns del carrer de Sant Joan
Festes de barri
Festes del carrer de Sant Joan
A diversos indrets
del 16 al 24 de juny