Festes de barri

Festes del carrer de Sant Joan

decoració al carrer

El carrer Sant Joan celebra una festa de llum, foc i màgia lligada amb la revetlla. Sopars populars, petards, baixada de les bruixes, cercaviles i activitats infantils són alguns dels actes que s'hi celebren.

El dia 16 de juny a les 18 h la Família Robafaves farà una cercavila amb les figures del carrer i a les 20 h es farà també un espectacle de "teatre a domicili" dirigit per Carles Maicas.

El 23 de juny serà, com sempre, el dia central de la festa. A les 19 h, com ja és tradició, la colla Maimakansu portarà la flama del Canigó fins al carrer per anunciar que ja s’acosta la nit de revetlla. Un cop la flama ja cremi al carrer, serà el moment de parar taula per gaudir del sopar popular de la nit més curta de l’any acompanyats de familiars i amics.

Durant el sopar, els follets repartiran fanalets entre els comensals. Els fanalets, però, no es podran encendre fins la Baixada de les Bruixes, el moment més emblemàtic i esperat de la nit.

Les Bruixes sortiran de la Baixada de les Escaletes a les 23.30 h i, amb les torxes, recorreran el carrer fins al capdavall. La processó estarà presidida pel Sol i la Lluna i, durant el recorregut, els follets aniran encenent els fanalets de veïns i convidats. Ja al final del carrer, el castell de focs il·luminarà la nit del solstici d’estiu i, a mitjanit, les Bruixes encendran la foguera que hi haurà a Can Maitanquis. Serà el moment de mirar la flama, pensar un desig i llençar el fanalet al foc perquè s’acompleixi.

Amb el foc encara viu començarà el Ball de Serenata, a càrrec de Cafè Trio. La banda ja és tot un clàssic al carrer, ja que farà ballar els assistents per cinquè any consecutiu al ritme de les cançons d’ara i de sempre.

El dia 24 a les 12 del migdia hi haurà concert vermut a càrrec de l’Agrupació Musical del Maresme, i a la tarda, a les 18.30 h, l'espectacle infantil Pessigolles a càrrec de Jaume Barri.

 

PROGRAMA DETALLAT

Dissabte 16 de juny 

18 h . Gran Cercavila amb la Família Robafaves, la Mulassa de Mataró i Més Bastons (Mestres del Gai Saber), Trabucaires del Vi d'Alella, el Sol i la Lluna, i la colla gegantera Cor de Maria.

20 h. i 21h. Teatre a domicili "Les cunyades. Segona part" de Michel Tremblay, a càrrec del grup de Teatre "La Palmera" de l'AV Mataró Centre, dirigida per Isabel Batlle. 

Representació al número 60 del carrer Sant Joan. Reserves al número 20 del carrer Sant Joan (fins a una setmana abans).

 

Diumenge 17 de juny 

7.45 h . Caminada popular de 12 quilòmetres pels boscos de Canyamars. 

 

Divendres 22 de juny 

21.45 h . Sopar de germanor, a càrrec de l'Associació Gastronòmica Mataró Amics de la Teca

23.30 h . Espectacle teatre de Dani Pérez "En directo"

 

Dissabte 23 de juny. Revetlla de Sant Joan 

19.00 h . Arribada de la Flama del Canigó, a càrrec dels corredors de la Colla Maimakansu.

21.15 h. Sopar de revetlla

23.30 h. Baixada de les Bruixes. Cercavila de foc a la baixada de les Escaletes amb les bruixes i altres éssers de la nit, acompanyats pels gegants del Sol i la Lluna

23.45 h. Castell de focs, a càrrec de Pirotècnia Tomàs

24 h. Encesa de la foguera

01 h. Ball de serenata, a càrrec de Cafè Trio

 

Diumenge 24 de juny. Diada de Sant Joan 

12.00 h . Concert vermut a càrrec de la Banda de l'Agrupació Musical del Maresme

18.30 h. Espectacle Infantil "Pessigolles" a càrrec de Jaume Barri

19.30 h. Xocolatada popular

20.00 h. Missa a Santa Maria, a la Basílica de Santa Maria

En acabat. Traca de fi de festa

 

Organitza: Veïns del carrer de Sant Joan

Col·laboren: AV Mataró Centre, Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró

 
Festes de barri
Festes del carrer de Sant Joan
A diversos indrets
del 16 al 24 de juny