El documental del mes

Els testimonis de Putin

fotograma de la perl·lícula

Com si es tractés de l’entrada a una nova era, el 31 de desembre de 1999, Rússia coneixia el seu nou i actual president: Vladímir Putin. Com va ser el seu ascens al poder? Com s’ha convertit en un dels polítics més influents i controvertits del panorama mundial?

A través dels testimonis de l’antic secretari general de la Unió Soviètica, Mikhaïl Gorbatxov, el primer president de Rússia, Borís Ieltsin, o el mateix Putin, el director Vitaly Mansky explica la història sobre com l’actual president va ascendir al poder i ha mantingut la seva posició durant dues dècades.

A través de material d’arxiu personal rodat al llarg de l’any 2000 i d’uns testimonis únics molt propers a la figura de Putin, Vitaly Mansky ens descobreix les veritables causes i conseqüències de l’operació Successor, l’entramat polític que va fer pujar Putin al poder. Manksy havia estat contractat per seguir i filmar la primera campanya del polític que ben aviat es convertiria en un dels líders més controvertits en l’actualitat.

A través d’antigues gravacions que actuen com a veritables càpsules del temps, revisitem la història sobre com Putin, juntament amb el seu cercle més íntim, va ascendir al poder i els actors que ho van fer possible.

 

Organitza: Cafè de Mar
El documental del mes
Els testimonis de Putin
Dimecres 15 de gener de 2020
19 h
Cafè de Mar
3 euros / 1 euro estudiants del TecnoCampus