• Portada >
  • Agenda >
  • Els mitjons Molfort's i la publicitat racional

Visita guiada exposició

Els mitjons Molfort's i la publicitat racional

Imatge exposició

L’escriptor Julià Guillamon, comissari de l’exposició Els mitjons Molfort’s i la publicitat racional conduirà la visita a la mostra que explica la contribució de l'empresa Molfort's SA a la consolidacció de les tècniques publicitàries a Catalunya, una de les tematiques més desconegudes de la història de la publicitat industrial al país. 

La marca de mitjons Molfort's va ser pionera de la publicitat racional a Espanya, els nous mètodes científics de promoció dels productes industrials que es van introduir els anys trenta, seguint models nord-americans, anglesos i alemanys. La marca es va crear a Mataró, cap al 1927, i es va donar a conèixer amb una campanya de llançament espectacular, amb un estand a l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929.

Totes les tècniques de la publicitat racional es van fer servir per anunciar els mitjons Molfort's: símbol i logotip, anuncis a la premsa, històries dibuixades pels millors artistes i il·lustradors de l’època (Benejam, Benigani, Calsina, Castanys, Clavé, Grau Sala, Junceda, Kalders, Opisso, Passarell, Shum), una revista adreçada als minoristes, publicitat exterior amb cartells, tendals, aparadors, tanques, tramvies i rètols lluminosos, la furgoneta tematitzada, el camallarg que apareixia vestit de grum d'hotel o de corredor ciclista. També es va treballar la imatge de producte: etiquetes, paper d'embolicar, capses, regals d'empresa i estands de fires. L'exposició reconstrueix tot aquest interessant univers. 

Recomanem reserva prèvia: tel. 93 741 29 30 / educacultura@ajmataro.cat

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Visita guiada exposició
Els mitjons Molfort's i la publicitat racional
Dijous 25 de gener de 2018
19 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Entrada lliure