• Portada >
  • Agenda >
  • Els mitjons Molfort's i la publicitat racional

Inauguració exposició

Els mitjons Molfort's i la publicitat racional

Foto cartell Exposició

La marca de mitjons Molfort's va ser pionera de la publicitat racional a Espanya, els nous mètodes científics de promoció dels productes industrials que es van introduir els anys trenta, seguint models nord-americans, anglesos i alemanys. La marca es va crear a Mataró, cap al 1927, i es va donar a conèixer amb una campanya de llançament espectacular, amb un estand a l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929.

Totes les tècniques de la publicitat racional es van fer servir per anunciar els mitjons Molfort's: símbol i logotip, anuncis a la premsa, històries dibuixades pels millors artistes i il·lustradors de l’època (Benejam, Benigani, Calsina, Castanys, Clavé, Grau Sala, Junceda, Kalders, Opisso, Passarell, Shum), una revista adreçada als minoristes, publicitat exterior amb cartells, tendals, aparadors, tanques, tramvies i rètols lluminosos, la furgoneta tematitzada, el camallarg que apareixia vestit de grum d'hotel o de corredor ciclista. També es va treballar la imatge de producte: etiquetes, paper d'embolicar, capses, regals d'empresa i estands de fires.

Comissariada per l’escriptor Julià Guillamon l’exposició "Els mitjons Molfort’s i la publicitat racional" reconstrueix tot aquest món desconegut.

L'exposició podrà visitar-se a Can Marfà Gènere de Punt - Museu de Mataró (passatge de Can Marfà, 1), del 10 de novembre de 2017 al 17 de juny de 2018 (divendres de 17 a 20 h, dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, diumenges i festius d'11 a 14 h).

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Inauguració exposició
Els mitjons Molfort's i la publicitat racional
Divendres 10 de novembre de 2017
19 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró