Exposició

El viatge de la balena de Mataró

Balena Ramon Manent ©

Fa quaranta anys uns pescadors van trobar i traslladar el cos d’un rorqual comú (Balaenoptera physalus) fins a la platja de Mataró.

Aquí comença un viatge per la història d’aquesta balena, els ossos de la qual es conserven al Museu de Mataró. Les actuacions de neteja de l’esquelet van contribuir a la consolidació de la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró (actual Delegació de la Serralada Litoral Central de la Institució Catalana d’Història Natural), que amb aquesta mostra celebra i rememora els quaranta anys d’activitat en la recerca i difusió del medi natural del Maresme.

De la mà dels comissaris de l’exposició, Submon – Serveis Ambientals Marins, podrem conèixer la biologia d’aquests animals, l'única espècie de balena que trobem de manera regular al Mediterrani, prenent com a protagonista la de Mataró, un exemplar jove de dotze metres.

 

Organitzen: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i Delegació de la Serralada Litoral Central de la Institució Catalana d’Història Natural
Exposició
El viatge de la balena de Mataró
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
Del 28 d'abril al 3 de setembre
De dt a dg de 18 a 21 h