• Portada >
  • Agenda >
  • El relat d'una exposició i El procés del relat

Inauguració

El relat d'una exposició i El procés del relat

imatge tria de peces a l'aula ddc ©

Projecte pilot per a la realització d’una exposició d’art contemporani a càrrec dels nens i nenes de 5è de primària de les escoles Angeleta Ferrer i Montserrat Solà de Mataró.

El projecte es planteja com a treball de curs, de caràcter transversal, en què aquests nens i nenes de 5è van rebre l’encàrrec d’idear una exposició d’art contemporani per a les sales d’exposicions de Can Palauet.

Ells i elles han fet de comissaris, han triat el que ens explica l’exposició, han conegut artistes i n'han triat peces d’alguns; han après com es fa la producció de l’exposició i l'han dissenyat: han pensat l’espai i com disposar les peces que han triat; han redactat les cartel·les i els fulls de sala; han col·laborat en el muntatge; han documentat el procés i, finalment, han pensat i seran ells els que executaran el servei educatiu i les activitats complementàries.

Al M|A|C Espai, la primera sala de Can Palauet, es podrà veure El procés del relat, que mostra tot el treball que durant 6 mesos (des de l'octubre que se'ls va fer l'encàrrec fins al present) han estat fent els comissaris (els nens i nenes d'ambdues escoles) per arribar a fer possible tot el que es pot veure a la resta de sales.

A les sales d'exposicions de Can Palauet s'hi pot veure El relat d'una exposició amb obres d'Ignasi Aballí, Martí Anson, Isabel Banal, Bestué-Vives, Curro Claret, Enric Farrés Duran, Rafel G. Bianchi, Neil Harbisson, Jordi Lafon i Montsita Rierola, Mariona Moncunill, Perejaume, Raül Roncero i Belén Uriel.

Amb aquest projecte pretenem, doncs, fer conèixer l’art i els llenguatges contemporanis des de dins, amb l’objectiu d’explicar l’exposició amb les paraules d’aquests nens i nenes.

Podeu seguir l’activitat i el procés a través d’aquest blog, així com participar-hi amb els vostres comentaris. També hi trobareu més informació de l’equip i del projecte.

Servei educatiu a càrrec dels nens i nenes de 5è de primària de les escoles Angeleta Ferrer i Montserrat Solà de Mataró. Cal concertar prèviament les visites per a escoles i grups a educacultura@ajmataro.cat o al tel. 93 741 29 30 (de 9 a 14 h).

Visites comentades a càrrec dels nens i nenes de 5è de primària de les escoles Angeleta Ferrer i Montserrat Solà de Mataró:

Dissabte 11 de març a les 19 h 
Diumenge 12 de març a les 12 h
Diumenge 19 de març a les 12 h 
Dissabte 25 de març a les 19 h

Diumenge 2 d'abril a les 12 h
Dissabte 22 d'abril a les 19 h

Dissabte 13 de maig a les 19 h
Diumenge 14 de maig a les 12 h
Diumenge 21 de maig a les 12 h

Organitza: M|A|C – Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró
Inauguració
El relat d'una exposició i El procés del relat
Divendres 10 de març de 2017
19.00 h
Sales d’exposicions de Can Palauet

Públic familiar