• Portada >
  • Agenda >
  • El Mataró de fa 100 anys. El fons fotogràfic Pineda del Museu Arxiu

Visita guiada

El Mataró de fa 100 anys. El fons fotogràfic Pineda del Museu Arxiu

cartell de l'exposició

Visita guiada a l'exposició a càrrec de la seva comissària, Conxi Duro.

L'exposició és una producció pròpia que mostra instantànies de Lluís Pineda i Cabanyes (1882-1939), fotògraf amateur que captà imatges d’esdeveniments religiosos, militars, esportius, festius i comercials del Mataró dels anys deu i vint del Nou-cents. Un destacat testimoni gràfic que ofereix una visió objectiva, encara que parcial, de la societat del moment.

El fons fotogràfic Pineda, que va ingressar al Museu Arxiu el 2015 gràcies a la donació d’Anna Maria Serra Fuster, vídua de Josep Oriol Pineda Gualba, fill del fotògraf, és un dels més importants que conserva la institució. Conxi Duro, fotògrafa, historiadora de l’art i membre de l’equip del Museu Arxiu, com a comissària de l’exposició ha contextualitzat i estudiat el conjunt de plaques de vidre i n’ha seleccionat les imatges.

L’exposició mostra una trentena de fotografies d’entre una part del fons de més de sis-centes plaques estereoscòpiques originals, de mida 6 x 13 cm, detalladament numerades, identificades i datades (entre 1915 i 1921) en dues llibretes de notes de Pineda. De gran qualitat tècnica, ens descobreixen el punt de vista personal d’un dels pocs fotògrafs mataronins dels considerats amateurs a l’època.   

La mostra es pot visitar al Museu Arxiu de Santa Maria els dijous, divendres i dissabtes de 18 a 20 h.

 

Organitza: Museu Arxiu de Santa Maria, Centre d’Estudis Locals de Mataró
Visita guiada
El Mataró de fa 100 anys. El fons fotogràfic Pineda del Museu Arxiu
Dissabte 13 d'octubre de 2018
18 i 19 h
Museu Arxiu de Santa Maria