Exposició

Catalunya, terra cooperativa

Catalunya, terra cooperativa - Treballadores de Cristalleries de Mataró

Al llarg de la seva història, Catalunya sempre ha estat un territori fèrtil per a les pràctiques d’autogestió i de cooperació social, una terra cooperativa. Durant els dos últims segles, milers de famílies treballadores, al camp i a la mar, als pobles i a les ciutats, saberen afrontar la carestia quotidiana mitjançant l’autoorganització popular, la solidaritat i el suport mutu.

Terra de cooperatives, sindicats, mútues, escoles i ateneus, el territori i la seva gent crearen una institucionalitat obrera extraordinàriament rica i plural, que catalitzà la resolució material col·lectiva de necessitats, en tots els ordres de la vida. De l’ahir a l’avui, aquestes formes d’autoorganització s’actualitzen sota el paraigua de l’economia social i solidària, que beu directament d’aquella tradició per tal de construir nous horitzons comunitaris i populars.

Unes pràctiques socials centenàries que, lluny d’esgotar-se, encaren el demà indagant fórmules organitzatives per transformar i transitar cap a una societat més equitativa i amb més justícia social i ecològica.

L'exposició s'emmarca en el programa commemoratiu del centenari de la cooperativa Cristalleries de Mataró, coneguda popularment com el Forn del Vidre.

Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i Museu d'Història de Catalunya. Col·labora: Fundació Roca i Galès
Exposició
Catalunya, terra cooperativa
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Del 15 de març al 23 de juny
dj i dv:17 a 20 h. Ds: 11-14 h i 17-20 h. Dg d'11 a 14 h
Entrada lliure