• Portada >
  • Agenda >
  • Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

Inauguració

Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

can marfà Sergio Ruiz ©

La nau petita de Can Marfà, acollirà a partir del 28 de març la nova extensió del Museu de Mataró dedicada a la conservació, documentació, recerca i difusió del patrimoni cultural relacionat amb la indústria del gènere de punt.

El nou equipament compta amb 1.800 m2 distribuïts en tres plantes. La planta baixa, de caràcter polivalent, acollirà els serveis didàctics, l’àrea d’exposicions temporals, un espai d’auditori i l’espai showroom, que pretén oferir un aparador obert al públic i als professionals del sector del gènere de punt per presentar les novetats en l’àmbit de la producció, el disseny, la formació i la recerca.

La primera planta, acull l’exposició de referència de l’equipament. La mostra, titulada Mataró, capital del gènere de punt, presenta més d’un centenar d’objectes de diferent tipologia i cronologia: maquinària, indumentària, imatges i documents, de la col·lecció Jaume Vilaseca, que han estat seleccionats, documentats i restaurats per formar part de l’exposició permanent de Can Marfà, amb l’objectiu de posar en valor una de les col·leccions més importants d’Europa en la seva especialitat, i un patrimoni cultural estretament vinculat amb la ciutat de Mataró. L’exposició s’estructura en dos grans eixos temàtics: el procés de fabricació del gènere de punt, i l’evolució històrica d’aquesta indústria que ha singularitzat la ciutat i la comarca. L’exposició neix amb el compromís d’oferir la millor experiència als diferents tipus de públic, així com de facilitar la comprensió i la interpretació d’una part fonamental de la història de la industrialització de Catalunya: la de la indústria del teixit de punt, que no disposava encara, d’un espai de difusió propi.

La segona planta, acollirà l’àrea de reserva de les col·leccions, una part de les quals serà visitable, a més l’àrea de treball tècnic, documentació i conservació preventiva de les col·leccions i un espai de consulta del fons del museu.

 

 

Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, Fundació Jaume Vilaseca i Diputació de Barcelona
Inauguració
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Dissabte 28 de març de 2015
19.30 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró