Exposició

Camins de ronda

Camins de ronda

Exposició que ens apropa al paisatge marítim cultural català, els camins de ronda i els seus usos al llarg de la història.

El terme “fer ronda” significava antigament l’acció de recórrer els carrers d’una població o els diferents departaments d’una fortificació, procurant impedir els atacs i mantenint l’ordre. En origen s’anomenaven “camins de ronda” els que recorrien l’interior de la muralla d’una vila; però, més endavant, també es va utilitzar aquest terme per als camins per vigilar la costa i el mar. Aquests darrers ens regalen bonics paisatges i un patrimoni del nostre litoral ple d’història, i ens permeten esbrinar-ne els secrets tot caminant sense pressa.

La mostra és una producció de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, de la qual el Museu de Mataró forma part des de fa anys, amb la voluntat de promoure la protecció i salvaguarda del patrimoni marítim, el seu estudi i la difusió i sensibilització.

Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, Museu Marítim de Barcelona i Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana
Exposició
Camins de ronda
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
Del 21 de setembre al 18 de novembre
De dt a ds, de 17 a 20 h; ds, dg i festius, d'11 a 14 h