Conferència

Antoni Gaudí. Fuego y cenizas

Portada del llibre Anònim ©

Juan José Lahuerta presentarà el seu llibre "Antoni Gaudí. Fuego y cenizas", on demostra que Gaudí no era un geni aïllat, sinó un bohemi fin de siècle, ben informat i crític amb l'arquitectura que feien els seus contemporanis. Va proposar solucions tècniques revolucionàries i fou pioner en l'ús de mitjans industrials per crear una ornamentació que avui pot semblar artesanal.

Juan José Lahuerta és arquitecte i professor d’Història de l’Art i l’Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

Entre d’altres llocs ha ensenyat a l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia, i ha sigut professor a New York University.

Entre els seus últims llibres es poden destacar: Religious Painting. Picasso and Max von Moos, 2015; Marginalia: Aby Warburg, Carl Einstein, 2015; Photography or Life: Popular Mies, 2015; On Loos, Ornament and Crime, 2015; Antoni Gaudí: Ornament, Fire and Ashes, 2016.

Ha sigut assessor del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid i “senior curator” del Museu Picasso de Barcelona. Entre 2013 i 2016 ha ocupat el càrrec de Cap de Col.leccions al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

En la actualitat és director de la Càtedra Gaudí.

Organitza: Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró
Conferència
Antoni Gaudí. Fuego y cenizas
Dijous 22 de juny de 2017
19.30 h
Nau Gaudí