Exposició

Anem a la platja!

Arxiu Municipal de Mataró Ausencio Gómez ©

Exposició de fotografies antigues en blanc i negre que ens ofereix una visió particular del concepte d'estiueig com un dels nous usos de la costa catalana des de mitjan segle XIX.

Les fotografies capten com evoluciona aquesta nova manera de relacionar-se amb la mar a cada indret, l'estiueig, els banys de salut i el lleure vora el mar van prenent importància davant el treball quotidià d'anar a la pesca o a comerciar com a úniques utilitats que havia tingut la mar fins al segle XIX. 

La mostra és una producció de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, de la qual el Museu de Mataró forma part des de fa anys, amb la voluntat de promoure la protecció i salvaguarda del patrimoni marítim, el seu estudi i la seva difusió i sensibilització.

El visitant podrà contemplar una quarantena de fotografies que procedeixen de les col·leccions fotogràfiques dels mateixos museus de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i dels arxius municipals de les ciutats on es troben els museus de la xarxa.

Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, Museu Marítim de Barcelona i Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana
Exposició
Anem a la platja!
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
Del 21 de setembre a l'11 de novembre
De dt a ds, de 17 a 20 h; ds, dg i festius, d'11 a 14 h