NOVA DATA: Documental del mes

Amazona

fotograma del documental

NOVA DATA: del dia 8 passa al dimecres 15!

Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills?

Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, i la va abandonar a ella i el seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat.

Un viatge a les profunditats de l'Amazones que li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ésser, l'únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa.

Una història fascinant entre dues dones, mares i filles, plena de converses que fan saltar espurnes, que ens situa davant d’un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat.

Sobre la directora, Clare Wiskopf

Clare Weiskopf és directora de cinema i periodista centrada en temes socials, des del conflicte armat a Colòmbia i la violència sexual com a arma de guerra fins a la difusió de la música cúmbia a Amèrica Llatina i Europa. Ha guanyat dos cops el Premi Nacional de Periodisme Simón Bolívar de Colòmbia i va ser seleccionada per la IDFAcademy i Dok.Incubator. Recentment ha dirigit dues sèries documentals, 2012: Chronicles of the End of the World i Los colores del fútbolAmazona és el seu primer llargmetratge.

Fitxa tècnica

Direcció: Clare Weiskopf

Guió: Clare Weiskopf, Gustavo Vasco, Nicolas Van Hemelryck

Producció: Nicolas Van Hemelryck

Edició: Gustavo Vasco

So: Nicolas Van Hemelryck

Música: Camilo Sanabria

Organitza: Clack i DocsBarcelona del Mes. Amb la col·laboració de: Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i Tecnocampus
NOVA DATA: Documental del mes
Amazona
Dimecres 15 de novembre de 2017
19.30 h
Cafè de Mar
3 euros / 1 euro carnet d'estudiant del TecnoCampus