Documental / Documental del Mes

Amateurs a l'espai

imatge pel·lícula

Dinamarca (2016). 89 minuts. VO en danès subtitulada en català.

En Kristian i en Peter són amics, són enginyers de primer nivell i comparteixen un somni: construir un coet fet a casa que els permeti viatjar a l’espai. Si tenen èxit, Dinamarca serà el quart país a la història que envia persones més enllà de l’atmosfera terrestre.
Acompanyats d’un grup de fanàtics de l’aeronàutica, els dos protagonistes hauran de lluitar contra els més grans desafiaments tècnics, i fins i tot hauran de desatendre les seves obligacions familiars per fer realitat el seu somni. Aconseguiran construir un coet amb el mateix pressupost que costaria fer un cotxe?

Amateurs a l’espai és la història d'un dels grans somnis de la humanitat i de com fer-lo realitat, malgrat els petits entrebancs quotidians, com ara perdre el tornavís o les baralles per decidir qui baixa les escombraries. És possible arribar a les estrelles des de casa?

 

El director: 

Max Kestner (1969) és un director danès graduat per la National Film School of Denmark. Ha treballat diverses vegades per a la televisió pública danesa (DR) i ha estat premiat internacionalment pels seus curts documentals, titulats Max by Chance (2004) i The World in Denmark (2007).

 

Premis i festivals:

DocPoint, Tallinn – Estònia, 2017
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival – Finlàndia, 2017
IDFA – Països Baixos, 2016

 

Fitxa tècnica:

Direcció: Max Kestner
Producció executiva: Sigrid Jonsson Dyekjær
Fotografia: Poul Meyer, Claus Mejling, Max Kestner, Kim Høgh Mikkelsen
Edició: Jakob Thuesen
So: Hans Møller
Música: Paul Leonard-Morgan
Producció: Danish Documentary Production

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=-gwK4lixdrM&t

 

I durant tot el curs a l'Espai Gatassa, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 21.45 h, Punt de Llibre: un espai on deixar, recollir i/o intercanviar llibres de lectura (novel·la, narrativa, poesia...) per a totes les edats.

Organitza: Clack! Col·laboren: Ajuntament de Mataró, Associació Cultural Cerdanyola, Espai Gatassa, Unió de Cooperadors de Mataró, Paral·lel 40 i TecnoCampus
Documental / Documental del Mes
Amateurs a l'espai
Divendres 28 d'abril de 2017
19.30 h
Centre Cívic Espai Gatassa