Exposició

00.00 h _ David Bestué

Bestué

Intervenció de David Bestué a l’espai públic que l'artista ha ideat a l'entorn del també artista Moisès Villèlia. Es tracta d'una petita escultura, ubicada dalt d’una cornisa d’un immoble a la Baixada de les Escaletes, la qual s’activa cada dia a les 12 de la nit. El vídeo del procés i de la instal·lació, però, es pot veure a la sala 2 de Ca l’Arenas. 

Aquesta peça, produïda especialment per a l'ocasió, s'emmarca dins del cicle expositiu Art a Mataró 1942-1958: els anys de la represa, comissariat per Àlex Mitrani. Des del seu interès i admiració per la figura singular de Villèlia, Bestué planteja una escultura que funciona com un dispositiu que amaga i ensenya, que apareix i desapareix, camuflat en un carrer del centre de Mataró. David Bestué ha comptat amb la col·laboració de Pere Casanovas per a construir la peça.

La millor manera de retre homenatge a Villèlia i als que van compartir la seva cerca és l'antihomenatge. A l'art fràgil, precari i deliberadament pobre de Villèlia no li corresponen el monòlit ni la peanya, sinó quelcom més subtil. D'un remat clàssic, un element escultòric subordinat a l'arquitectura, sorgeix, amb una impertinència quasi clandestina, una canya de bambú (material característic de l'artista). Apareix un sol cop a la jornada, de nit, en el moment del canvi del dia, a les 00.00 hores.

En paraules d'Àlex Mitrani, "Bestué activa la radicalitat de l'austeritat, l'enginy i la reducció de mitjans de Villèlia i així el capgira cap a la societat que no va voler mirar o la que avui no sap veure". Mostra produïda pel M|A|C Mataró Art Contemporani.

David Bestué (Barcelona, 1980) és artista visual llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives com Aproximación parcial al trabajo de un arquitecto, a la Sala Montcada de La Caixa (Barcelona, 2005) i Arkitekturmuseet (Estocolm, 2008); Formalismo puro, dins de les beques Marcelino Botín (Santander, 2009); Piedras y poetas, a la Galeria Estrany de la Mota (Barcelona, 2013) i una residència a Gasworks (Londres, 2010) i De_sitio (Mexico DF, 2013).

Organitza: MAC – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Exposició
00.00 h _ David Bestué
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
del 19 de juny al 28 de setembre
de dt a ds de 17 a 20 h, dg i festius d'11 a 14 h
Entrada lliure